Inhoudsopgave

Zoek op trefwoord:


Design & CMS by Deltacom

Flanders Knowledge Area

Handboek Internationalisering van het curriculum is een online publicatie van Flanders Knowledge Area.

3.7.3 Knelpunten

Aangezien het e-leerplatform een belangrijke functie vervult in het programma moet dit zeer gebruiksvriendelijk zijn. Daarom is het aangewezen beroep te doen op een professionele firma in webdesign om dit leerplatform te ontwerpen. Ook ondervindt de opleiding dat het niet gemakkelijk is te voorkomen dat studenten op andere sociale netwerksites interageren. De opleiding en de tutors moeten echter zicht hebben op de interacties tussen studenten om hun leerproces te kunnen volgen en waar nodig bij te sturen, en om hen te kunnen beoordelen op interactiviteit. Momenteel zoekt de opleiding naar een goede manier om het e-leerplatform aan andere sociale netwerksites zoals Facebook te koppelen.

Daarnaast hebben sommige studenten meer moeite met het posten van opmerkingen op fora dan andere. Hoewel deze studenten op de residentiële sessie wel communicatief blijken te zijn, lijkt het posten van een bericht op een forum toch een extra drempel in te houden. In een aantal gevallen houdt deze terughoudendheid verband met twijfel over het beheersen van het Engels. Wanneer studenten onvoldoende reageren op een forum, speelt de tutor een belangrijke rol. Deze probeert de reden te achterhalen en spoort de student aan zich actiever op te stellen.

Ten slotte is het moeilijk een volledig programma via afstandsleren aan te bieden. Bepaalde onderwerpen worden immers beter in real life behandeld. Zo kiest de EMDM er bewust voor ethische discussies niet op een forum, maar wel in de residentiële sessie te voeren. De kans dat een opmerking verkeerd begrepen wordt of dat er te weinig rekening gehouden wordt met bepaalde gevoeligheden is per slot van rekening groter in een forumdiscussie dan in een discussie waarbij de gesprekspartners fysiek aanwezig zijn. Zeker met een internationale studentenpopulatie moet hiermee voorzichtig worden omgesprongen.Lees verder: 3.7.4   Tips & tricks
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen
Back to top
Bezig met laden,
even geduld aub!