Inhoudsopgave

Zoek op trefwoord:


Design & CMS by Deltacom

Flanders Knowledge Area

Handboek Internationalisering van het curriculum is een online publicatie van Flanders Knowledge Area.

2 Learning outcomes

Ontwikkelen van internationale en interculturele leerresultaten

auteur: Ruth Jamers

Internationalisering van het curriculum kan in de praktijk verschillende vormen aannemen. Een opleiding kan o.a. gevarieerde mobiliteitsactiviteiten aanbieden (studeren in het buitenland, stage lopen in het buitenland of deelnemen aan een internationaal project), een internationale projectweek of een summer school at home organiseren, eigen studenten met internationale studenten laten samenwerken in een international classroom, enzovoort. Dit hoofdstuk geeft aan dat internationalisering van het curriculum pas echt concreet wordt door de internationale en interculturele leerresultaten te omschrijven. Deze leerresultaten geven aan wat de opleiding verstaat onder intercultureel en internationaal competent zijn. De leerresultaten beschrijven datgene wat de student op het einde van zijn leerproces dient te bereiken en ze worden de driver en de lijm voor alle internationale en interculturele activiteiten in het curriculum.

Waar voorheen vooral mobiele studenten een internationale ervaring opdeden, worden nu – door leerresultaten als uitgangspunt te hanteren – álle studenten in de opleiding gestimuleerd om internationale en interculturele kennis, vaardigheden en attitudes te verwerven.

Dit hoofdstuk beschrijft de wijze waarop men stapsgewijs internationale en interculturele leerresultaten ontwikkelt en geeft een aantal handige kaders die inspiratie bieden tijdens dit proces.

De ontwikkeling van internationale en interculturele leerresultaten wordt omschreven als een proces waarin men vier stappen doorloopt. Deze zijn voor opleidingsteams en opleidingshoofden een soort van leidraad om te komen tot doordachte en kwaliteitsvolle leerresultaten. De fases van het ontwikkelingsproces worden steeds geïllustreerd met praktijkvoorbeelden uit opleidingen van de Hogeschool PXL.Lees verder: 2.1   Mogelijke internationale en interculturele competenties
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen
Back to top
Bezig met laden,
even geduld aub!