Inhoudsopgave

Zoek op trefwoord:


Design & CMS by Deltacom

Flanders Knowledge Area

Handboek Internationalisering van het curriculum is een online publicatie van Flanders Knowledge Area.

3.7.2 Successen / opportuniteiten

Een groot voordeel van het werken met zelfstudie op basis van een e-leerplatform, is dat studenten deze master-na-master kunnen volgen wanneer ze reeds in het werkveld staan. Studenten kunnen zo niet alleen op hun eigen tempo de leerstof verwerken, maar ook op momenten die hen het best passen. Bovendien is deze formule, met een aanzienlijk deel zelfstudie en een residentiële sessie van twee weken, ideaal om een opleiding met een internationaal docenten- en studentenkorps vorm te geven. Enkel tijdens de residentiële sessie dienen zij immers fysiek aanwezig te zijn.

De zelfstudie via het e-leerplatform is daarenboven een zeer goede voorbereiding op de residentiële sessie. Doordat studenten op basis van het leerplatform de meer theoretische kennis leren beheersen, kan de residentiële sessie zich volledig richten op praktische oefeningen. De studentenactiviteiten in de verschillende fora worden ook gebruikt om de residentiële sessie zo goed mogelijk in te vullen. Zo worden bijvoorbeeld de groepen op voorhand ingedeeld aan de hand van deze informatie, waarbij een mix van actieve en minder actieve studenten wordt gemaakt, om de interactiviteit op de residentiële sessie te garanderen.

Afstandsleren aan de hand van een e-leerplatform heeft ook andere voordelen. Zo wordt een attitude van levenslang leren gestimuleerd doordat studenten in belangrijke mate hun studie zelf aansturen. Verder is het leerplatform een nuttig middel om alumni te betrekken bij de opleiding. Studenten kunnen hen namelijk vragen stellen op het alumniforum.Lees verder: 3.7.3   Knelpunten
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen
Back to top
Bezig met laden,
even geduld aub!