Inhoudsopgave

Zoek op trefwoord:


Design & CMS by Deltacom

Flanders Knowledge Area

Handboek Internationalisering van het curriculum is een online publicatie van Flanders Knowledge Area.

3.5.2 Successen / opportuniteiten

Studenten beleven de ICAP-weken als een opportuniteit. De ontmoeting met andere vakspecialisten en andere culturen ervaren ze vaak als verrassend en verrijkend. Voor velen start hier de bredere professionele blik op de wereld die ze tijdens hun opleiding nog verder willen en kunnen uitdiepen. Zo vormt de aansluitende week meteen het ideale ogenblik om hen verder te informeren over de uitwisselingsprogramma’s in hun volgend academiejaar.

Heel wat onder hen zullen dan ook effectief de stap zetten en kiezen voor een uitwisselingsprogramma. Andere studenten kiezen mogelijks voor een Engelstalige internationale minor at home. Een voorbeeld hiervan is het S.P.A.C.E-programma, Social, Pedagogical Art and Creativity Exploration. Dit keuzetraject staat open voor eigen studenten en Erasmusstudenten.

In elk geval kunnen alle studenten in hun afstudeerjaar verder hun internationale en interculturele competenties uitbouwen via een studiereis en een internationale week en zo deze leerlijn finaliseren.

Successen / opportuniteiten

Alle betrokken hogescholen ontwikkelden doorheen de jaren heel wat tools die een vlotte planning, communicatie en uitwerking mogelijk maken, zoals een draaiboek en jaarplanning, e-platform, formats, enz. Op het docentenoverleg voor, tijdens en na de ICAP-week worden de samenwerking, vorm en inhoud permanent geëvalueerd en bijgestuurd.

De docententeams van de partnerhogescholen bouwden zo een goed functionerend netwerk uit. Dit netwerk bevordert sterk de samenwerking aan het opleidings- en beroepsprofiel Bachelor Toegepaste Psychologie, curriculumconstructie en vakoverleg, zowel inhoudelijk als didactisch.Lees verder: 3.5.3   Knelpunten
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen
Back to top
Bezig met laden,
even geduld aub!