Inhoudsopgave

Zoek op trefwoord:


Design & CMS by Deltacom

Flanders Knowledge Area

Handboek Internationalisering van het curriculum is een online publicatie van Flanders Knowledge Area.

3.6.1 Thematiek / proces

De opleiding Master of Statistics is een opleiding met een sterk internationaal karakter, dat voorheen enkel on-campus werd aangeboden. De opleidingsvariant Biostatistics-ICP (International Course Programme) wordt gefinancierd door de Vlaamse Interuniversitaire Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (VLIR-UOS). Bijgevolg verwelkomt de opleiding jaarlijks een groot aantal studenten uit Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen.

Sinds 2014-2015 wordt deze opleiding ook off-campus als een distance learning programme aangeboden. Initieel werd geprobeerd in het distance learning programme studenten aan te trekken om enkel examen op de campus te komen afleggen. Voor deze setup werden er weinig geïnteresseerden gevonden. De voornaamste reden was van financiële aard. Voor de studenten was het te duur om tweemaal per jaar naar België te komen, enkel om examen af te leggen. Er werden drie instellingen bereid gevonden om te fungeren als satelliet-examencentrum: University of Gondar (Ethiopië), Makerere University (Uganda) en Anton De Kom Universiteit (Suriname). Nog vijf andere universiteiten volgden: vier uit Etiophië en de University of Ghana (Ghana).

Binnen de distance learning wordt de leerstof verwerkt via weblectures, gevolgd door homeworks, online quizzes, korte multiple choice toetsen of projecten (gemengde vormen worden gekozen door de docent al naargelang van de vakinhoud). De docenten kunnen hun lessen opnemen op drie manieren: in een lokaal op de campus (tijdens of los van de betreffende les) door het uitlenen van de mobiele video-unit, met de vaste opname-eenheden in de collegezalen of ze kiezen er voor om thuis op te nemen met Camtasia techstudio, een screencasting software met licenties aangekocht door de Universiteit Hasselt. Alle lesmaterialen worden ter beschikking gesteld via de online leeromgeving BlackBoard (VLE: Virtual Learning Environment), waar studenten toegang toe wordt verleend. Studenten kunnen voor inhoudelijke vragen terecht op het discussieforum bij peers, bij de teaching assistant, of de professor. Naast discussiefora worden er ook op geregelde tijdstippen online contactmomenten voorzien.

De Europese studenten (o.a. uit België, Nederland, Duitsland, Griekenland, Italië, enz.) leggen on-campus (Universiteit Hasselt, België) examens af. Studenten uit Suriname en Afrika leggen het examen af in één van de parterinstellingen. De examens worden digitaal verstuurd vanuit België. Tijdens het pilootjaar begeleidde een professor van de Master of Statistics en de coördinator van het distance learning-project de examens ter plaatse in de verschillende partnerinstellingen.Lees verder: 3.6.2   Successen / opportuniteiten
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen
Back to top
Bezig met laden,
even geduld aub!